Emirates
Za minuly tyden jsem absolvoval 4 segmenty s EK a par zajimavych postrehu z cest - economy (3 segmenty ze 4) mi v 777-300ER uprimne fakt prisla o neco lepsi nez treba Air Canada - slusny misto na nohy a extremne prijemna posadka - na lince DXB - PRG o dost lepsi nez DXB - BLR..
Letadlo z PRG do DXB (vecerni spoj) letelo plne tak z 2/3 - na prepazce se u casti letu neda koupit upgrade - pritom business letel na obou pripojich z/do PRG z cca 90% prazdny (cast DXB - BLR zase business 100% plny) - jedina moznost je koupit do pri checkinu (neslo ani v manage my reservation pred odletem, musite pockat do checkinu) - cena za PRG - DXB 13,5k czk (6h let) - pritom na zpatenci ceste jsem si koupil upgrade BLR - DXB za 4400 czk taky behem checkinu (4h let) - bohuzel upgrady z checkinu jsou bez limousine service a lounge (v BLR me tam opravdu nepustili, clovek musi dostat nejaky voucher na checkinu)..
Kolega co letel SOF - DOH - BLR rikal ze jeden segment s Katarcema 500 euro upgrade do C, s tim ze SOF - DOH letela A320 a nejaky longhaul pak do BLR (bohuzel neni znalec, pamatoval si jenom co bylo k obedu)..
Na checkinu v Praze jsem nakonec ukecal presun mista na exit row a mel sem sice pro sebe 3 sedadla, ale exit rows maji z bezpecnostnich duvodu napevno operatka, takze jsem si bohuzel ze svych 3 sedadel nemohl udelat lehatko a dat si 20 - jako to udelala spousta lidi, vzhledem k naplneni letadla - nekteri stastlivci pro sebe urvali celou 4ku prostred a pri zvednuti operatek meli celkem slusne loze.
Na letisti v DXB jsem mel 8:30 prestup (prilet cca 5:30 rano) - do lounge me nepustili - da se zaplatit 4h blok za 100USD bez tax, ale ten blok musi primo navazovat na odlet - tzn. musel bych cca 4h cekat nekde na letisti - nakonec jsem si zaplatil Dubai International Hotel (primo v terminalu) za 160USD na 8h (timto zdravim sefa a dekuju za firemni kreditku) a v podstate jsem dosel na navazujici let jakmile zacal boarding.
Jinak EK ted maji asi ten nejlip organizovany boarding co jsem videl - nastupuje se opravdu podle zon na boarding passu a takhle rychle naplnenou 777 jsem jeste za cely zivot nevidel..
Ahoj. Omlouvám se, jestli je to někde poblíž odpověď, ale zeptám se:
Nenabízí Emirates při přestupech delších jak 8 hodin hotel zdarma?
Pamatuji si, že jsme toho před pár lety využili při letu do Austrálie.
Potrebujem letenky Viedeň - Seychelly. Ktorú leteckú spoločnosť si vybrať - Quatar airways, alebo Emirates?
Cena je približne rovnaká, časy letov takisto, routing - prílety a odlety mi tiež vyhovujú u oboch. Prestupy v Dohe i Dubaji cca 3 hod - mám Mastercard world s Lounge key, asi využijem aj salóniky.
Čo si teda vybrať? S Quatar som ešte neletel, Emirates mi nepripadajú v Economy o nič lepšie, než ostatní.
Do úvahy pripadajú ešte Etiophian, tí sú o čosi lacnejší, cca o 60 €/ osoba, ale tým akosi moc neverím.
No z mé zkušenosti mají Emirates větší výběr filmů. Na druhou stranu jsou většinou plní, teda co jsem s nimi 12x letěl tak vzdy. Naproti tomu aspon z mé zkušenosti Qatarci mají často dost míst volných, takže se dá i lehnout. Ale to může být individuálníé ve vztahu k destinaci a sezoně.
Pokud vím, tak v Doha nenalévají zdarma alkohol. Jen za poplatek, takže i to může pro někoho hrát roli při rozhodování, pokud chce jít do salonku.:) Nakonec i to letiště v Doha je takové příjemnější. Ještě není z daleka naplněná kapacita, takže je to tam takové vzdušné :).
Takže když koukám na to co jsem napsal, tak kromě toho alkoholu mi vychází lépe ti Qatarci :))) A jestli jsi s nimi ještě neletěl, tak není co řešit.
Pokud jde o economy, tak bych letěl s Emirates. Mají vesměs novější interiér a hlavně IFE. Bohužel jak má Qatar dobře zrenovovaný business, tak economy už je za zenitem. Teda pokud nepůjde o novou 787.
Jojo.Interier je maličko omselejsi, ale pokud člověk není nějaký estet, tak to není žádná vada na kráse. IFE je horší, ale těch par novych filmu tam maji i Qatarci, takže je to jedno. Nakonec spousta lidi tahá laptop, takže těm to muže byt úplně jedno. Ja jsem spis ocenil, ze jsem se. min. rok na obou spojích z Doha do a z BKK natáhl na čtyřku v exit row. S Emirates se mi nikdy nestalo ani to, ze by bylo volné místo vedle mě.
@niemandos: z vlastní zkušenností vím, že v Doha alkohol zdarma nalévají určite v Al Mourjan i ve First class lounge
Tak v F necestuju, takže nemůžu sloužit, ale předpokládám, ze tam alkohol bude.Prece jen cestující platí nemalou částku za letenku, tak by bylo hloupé, aby příplaceli za pohárek vina :).
Měl jsem na mysli salónek dostupny s Priority pasem. Asi jsem to měl upresnit. Ale tak nejak předpokládám, ze většina si salonek extra neplatí a mispi psal, ze letí v ekonomy :)
LukasAK: Al Mourjan ani Al Safwa (předpokládám, že tohle jsi myslel tou "First class lounge") rozhodně nejsou přístupný na MC nebo Lounge key , takže tahle informace je v tomhle kontextu zbytečná.
sorry, čtu u niemandose salonek v DOH a automaticky mi naskakují salonky QR. Ten First Class lounge se tak jmenuje a je pro cestující se statusem (platinum, možná i gold, mně tam upradli i se silverem). C lifrují do Al Mourjan, F do AL Safwa a statusáři mají své odlišné, menší a chudší lounge.
JJ, jak říkáš, QR si Al Mourjan a Al Safwa drží jen pro své cestující v prémiových třídách, nepouští tam ani kartičkáře z aliance. Já myslel, že ta pro ty statusáře se jmenuje nějak Al Mahaba nebo tak něco, takže to mě spletlo.
Byla to jen otázka času... https://www.emirates.com/us/engl...mp;refurl=
a možná předzvěst dalších změn:-)
cali napsal(a):Byla to jen otázka času... https://www.emirates.com/us/engl...mp;refurl=
a možná předzvěst dalších změn:-)
Za chvili bude i u Emirates v zakladnim tarifu jenom prirucak :D
Marek Sourak napsal(a):Za chvili bude i u Emirates v zakladnim tarifu jenom prirucak :D
Keby to viedlo k výrazne nižším cenám podobne ako do USA tak prečo nie, som za.
většinou se u odbaveného zavazadla pohybuji při výletech na východ kolem 10kg, emirejc sem eště něletěl, ale ze snížení limitů bych extra vědu nedělal. eva air ambassador
Přesně tak. Ja mam taky dohromady tak 12 kg i s palubnim. Odbavene vlastně vozim jen kvůli slivovici a nozi. Takže i těch 15 je pořad v pohode. Cali ma stejně ty svoje kartičky, tak tomu to muže byt taky jedno :)
Nepředpokládám, ze by snížení časového limitu o 5 kg vedlo k snížení ceny :)Já vystačím s příručním tak do 4 kg. Odbavené nepoužívám vůbec, ale je-li v ceně na dálkových linkách s přestupy, kde je šance že dojde ke ztrátě nebo zpoždění používám fake balastní.